Zo maak je een verwarmende zoete aardappel – pompoensoep

Verwarmende zoete aardappel – pompoensoep maken

Hmmm! Ik ben dol op soepjes, deze overheelijke verwarmende zoete aardappel – pompoensoep is mijn favoriet.

Het is zo’n easy way om lekker veel groenten en vezels binnen te krijgen. Je darmen zijn daar dol op! Zeker in de herst/winter of op regenachtige dagen.

Ik kan ik geen genoeg krijgen. Enjoy it X Lot

Dit gerecht is:

100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde suikers

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

2 personen (1 liter soep)

Toppings:

Benodigdheden

een grote pan
(staaf)mixer

Bereiding

  1. Schil de pompoen (optioneel) en snijd het doormidden. Haal de pitten eruit en snijd het in stukjes.
  2. Spoel de zoete aardappel schoon met water en snijd (met schil) het ook in kleine stukken.
  3. Snijd ook de ui in ringen. Doe de ingrediënten in de pan en knijp de knoflook erboven uit. Voeg de komijn- en cayennepoeder en zwarte peper toe. Roer een minuutje.
  4. Voeg vervolgens een half liter water en de bouillonblokje toe. Kook de soep totdat de pompoen en aardappel gaar is.
  5. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Zet de pan opnieuw op het vuur en voeg peulvruchten of rijst toe en laat eventjes zachtjes meekoken.
  6. Tot slot: Voeg de toppings toe, zodat je goed op je soepje kauwt (zo kan je je eten beter verteren) Serveer in een kom en schenk, besprenkel het met tijm en eventueel met wat feta. Enjoy!

Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!

overheerlijk verwarmende pompoensoep

Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!

Laat je me weten wat je van deze overheelijke verwarmende zoete aardappel – pompoensoep vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!

Liefs, Lot

5 gedachten over “Zo maak je een verwarmende zoete aardappel – pompoensoep

Geef een reactie