Zelfgemaakte hemp mushroom hamburgers maken

Zelfgemaakte hemp mushroom hamburgers maken

Dit recept voor zelfgemaakte Hemp Mushroom hamburgers maken, is ideaal voor wie op zoek is naar een gezonde, voedzame en smaakvolle optie. Perfect voor meal preppen, biedt het de flexibiliteit voor een gezonde lunch of tussendoortje gedurende de week. Met de voordelen van hennep proteïne, is het een uitstekende keuze voor een voedzaam en snel gerecht.

Ik ben er dol op. Zelf heb ik dit recept gemaakt tijdens een kerstavond, maar ook heerlijk voor een zomerse BBQ of als je gewoon echt heel erg zin hebt in een hamburger.

Hennepzaad zit vol met essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Het bevat een optimale verhouding van omega-3 en omega-6 vetzuren, wat gunstig is voor hartgezondheid en ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben.

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Vrij van toegevoegde geraffineerde suikers

Optie: 100% vegan
Optie: Lactosevrij

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 6 burgers

  • 250g kastanjechampignons, gewassen en afgedroogd
  • 225g gekookte bruine rijst
  • 3 el hennepzaad
  • 2 el tamari of sojasaus
  • 1 el chilisaus
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1⁄4 tl zeezout
  • 2 eieren
  • 60g hennep-proteïnepoeder
  • Serveren (optioneel):
  • Spelt zuurdesm (burger)broodjes
  • Tomatensalsa
  • Plakjes tomaat
  • Plakjes avocado

Benodigdheden

Steelpannetje
Blender of staafmixer

Bereiding

  1. Rasp de champignons op een groenterasp in een grote mengkom.
  2. Voeg de bruine rijst, hennepzaad, tamari of sojasaus, chilisaus, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en eieren toe. Pureer met een aardappelstamper of gebruik een staafmixer om het geheel te mengen tot een homogene massa, maar met nog enkele stukjes zichtbaar.
  3. Voeg het hennep-proteïnepoeder toe en meng het erdoor met een lepel.
  4. Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Maak met je handen zes hamburgervormen en leg ze op de bakplaat. Het deeg kan een beetje nat aanvoelen, maar zolang je er balletjes van kunt vormen en ze kunt platdrukken tot hamburgervormen is het prima. En tijdens het bakken zal het proteïnepoeder wat van het vocht opnemen.
  6. Bak de burgers 20 minuten, draai ze dan om en bak ze nog 9 minuten.

Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!

Heel erg lekker met een frisse salade of groenten frietjes!

zelfgemaakte hamburgers maken

Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!

Laat je me weten wat je van deze gezonde broccoli courgette soep vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!

Liefs, Lot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *