Waarom ik meedoe met De Nieuwe Lichting: Tibor

Volg mijn avontuur bij De Nieuwe Lichting

Misschien heb je het al voorbij zien komen? Maar ik ga mee doen aan De Nieuwe Lichting!

Voeding, bewustwording, gezondheid en het leven zijn erg belangrijk voor mij en daar sluit dit avontuur helemaal bij aan. Nu vraag je je misschien af?

Wat is De Nieuwe Lichting?

Bij De Nieuwe Lichting leer alles wat je op school had moeten leren. Het is een 90 dagen lang programma voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar. Je kan het ook wel een alternatief schoolsysteem noemen.

Wat ga je doen bij De Nieuwe Lichting?

Dit is een traject is voor de nieuwe generatie jongeren (tot 24 jaar) die (oude) patronen en het maatschappelijk beeld willen veranderen. Vast geroesde gewoontes overtuigingen, maar ook leren we alles wat we eigenlijk op school hadden willen leren, maar niet gebeurd is. 

Op vrijdag 17 septmeber heb ik meegedaan aan de selectie dag. Dit is voor mij echt best wel uit mijn comfortzone, want ik vind het altijd spannend en even wennen in een grote nieuwe omgeving. Lang leven het oerbrein haha!

De visie en kijk van De Nieuwe Lichting sprak mij gelijk al ontzettend aan:

Tegenwoordig hebben we het beeld dat we wij dit als vrouw moeten zijn: Carriere maken, kinderen grootbrengen, er mooi uitzien, dat alles met een glimlach en het liefst voor je 30ste.

Maar voor mij is dat anders, want in deze tijd zijn depressie en burn-outs bijna normaal. Dit kwam eerder nog nooit zoveel voor onder jongeren, en met name de meiden/vrouwen kampen met mentale klachten. Zelf ben heb ik hier ook allemaal mee te maken gehad (en soms nog steeds).

Ik wil dit anders gaan doen en dit programma kan mij daarbij helpen. Lange tijd heb ik het altijd allemaal alleen geprobeerd. Dit bracht mij niet verder. Nu wil ik leren wie ik ben, hoe ik mezelf kan ontwikkelen, nieuwe vaardigheden die belangrijk zijn om een goede bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. 

Mijn doel: iets moois op de wereld achterlaten. Daar heb ik dit programma en jou hulp bij nodig!

Ik ben door en heb mezelf aangemeld na de hele fijne selectie dag en dus de aanbetaling betaald! Dit betekent dat ik op vrijdag 11 november start met het eerste weekend (en heel eerlijk dit vind ik best spannend. Mijn hoofd kan wel 100 redenen bedenken waarom ik toch niet zou gaan, misschien herken je dit wel?). Omdat dit traject voor jonge meiden van 18-24 jaar oud is. Dit maakt dus dat het echt een once in a life time kans is voor mij (ik ben nu 24 jaar).

Vanaf nu wil ik via mijn GoFundMe pagina kun je doneren en plaats ik iedere maandag een update. Niet alleen over de status van mijn fundraiser, maar ook over mijn ervaringen bij de nieuwe lichting!

Hoe nu verder?

Vlak voor mijn aanmelding heb ik een fijne call gehad met iemand uit het team van de nieuwe lichting om al mijn financiën door te nemen (het is niet zo dat ik daar een zooi van heb gemaakt, maar wel nog in kan groeien).

Want zeg nu eerlijk… wie heeft op school nu echt geleerd hoe je je financiële zaken hoort te regelen? Ik niet haha. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren.

Ik mag dit grote bedrag in 4 termijnen betalen. De eerste termijn is 1 november. Dit is over 2 weken. Die termijn ga ik ook zeker kunnen betalen.

Wat ik zelf aan mijn klanten meegeef: breek je grote doel op in kleine stapjes. Zo blijft het overzichtelijk en behapbaar. Dit doe ik nu dus ook. Termijn 1 is zo goed als bij elkaar! Nu door naar termijn 2. Heb jij misschien nog ideeën om mijn inzamelingsactie een nieuw leven in te blazen? Alle beetjes zijn welkom! Ik krijg graag nieuwe input. Dit mag je mailen naar info@charlotteanne.nl alvast bedankt!

Tot slot wil ik deze fijne mail met jullie delen. Vorige week kreeg ik deze ontzettend mooie mail in mijn mailbox. Dus take a seat en laat je inspireren:

Nog minder dan een maand en dan start je aan de reis van je leven.

De massa is alleen maar bezig met het externe.
Op zoek naar erkenning van anderen.
Nog meer spullen.
Nog meer toevoegingen.

Ze proberen een gevoel van angst, leegte en eenzaamheid op te vullen.
Terwijl meer shit toevoegen, zorgt alleen maar voor een grotere berg shit.

Het is de bedoeling dat je alle shit verwijderd.

Jij gaat je focussen op het interne.
Jij gaat niet toevoegen, maar verwijderen.

Je gaat leren hoe je jezelf kan zijn.
Stom he? Dat je dat moet leren.
Maar dat zijn we met z’n allen verleerd.

We zijn namelijk allang niet meer onszelf.
We zijn onze ouders, de verwachtingen van anderen en we zijn zo instagram-waardig mogelijk.
We zijn echt al heel lang niet meer onszelf.

Al die onzin overtuigingen ga je verwijderen.

Zodat je kan lopen op jouw pad.
Want op dat pad ligt al het moois.
Je krijgt diepe en betekenisvolle relaties.
Je wordt krachtig en weerbaar. Niet alleen fysiek, maar vooral mentaal.
De successen die je gaat behalen, zijn jouw successen, niet die van je ouders.
Je weet niet alleen wat je wilt, maar het ligt ook binnen je vermogen om het voor elkaar te krijgen.

Je gaat stromen.

En niet door middel van aangeleerde trucjes.

Maar door wie je bent.

– De Nieuwe Lichting

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om bewuste keuzes te maken, dit kan over eten, je mindset, je doelen of hoe je je leven wilt leven/inrichten. Deel vooral je verhaal met mij! Meer weten over wie ik ben en wat ik doe?

Heel veel liefs, Lotte

Geef een reactie