Tortilla Truffel Pizza
Sinds ik ooit de truffel pizza bij Golden Temple in Amsterdam heb gegeten ben ik verkocht. Dit is echt mijn favo pizza dus dit was iets wat ik hoe dan ook thuis wilde namaken! Dit is mijn gezonde versie van deze pizza! Heerlijk om zelf te eten of als side dish op een party. Enjoy!
Dit gerecht is:
100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde suikers
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
(Voor 1 persoon/ 1 pizza)
1 glutenvrije wrap of een volkoren tortilla
(let op, geen witte dus)
100 gram chapmignons of paddenstoelen
spinazie (meer dan 150 gram)
1 handje walnoten
1 ui
tomatenpuree
vegan feta (van VioLife of mozzarella light bolletjes)
rucola
truffeltapanade
optie: bosui
Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!
Benodigdheden
oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd ondertussen de ui en tomaat in ringen, hak de walnoten, champignons en kaas in plakjes.
Leg de volkoren en glutenvrije tortilla’s een paar minuten in de oven zodat ze een beetje krokant kunnen worden.
Haal de tortilla’s weer uit de oven. Besmeer ze met een dikke laag (liefst zelfgemaakte) tomatensaus en anders de tomatenpuree.
Beleg ze met de uienringen, champignons, kaas, walnoten, truffeltapanade, spinazie, bosui en wat peper & zout.
Bak nu de tortilla pizza’s in de oven voor 5-10 minuten, blijf ze wel goed de gaten houden. Haal ze eruit en aanvallen maar! Voeg de rucola als laatste toe anders worden ze erg droog in de oven.
Tip: let er op dat je volkoren/meergranen (whole wheat) wraps koopt. Eventueel kun je ze ze ook zelf maken van boekweitmeel bijvoorbeeld.
Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!
Laat je me weten wat je van deze healthy pizza vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!
Liefs, Lot