Recept: gezonde pepernoten maken

Gezonde pepernoten maken

Ah, het is weer Sinterklaastijd, dus tijd om gezonde pepernoten te maken!

Winter is coming dus: een goed excuus om te chillen bij de open haard met een boek, lekker theetje en wat lekkers.

Als ik ‘me-time’ heb, wil ik lummlen, rusten en lekker (gezond) eten. Ik ben gek op zoete snacks (ja ik ben echt een zoete kauw). Af en toe zondigen is goed, maar dan doe ik het wel zonder geraffineerde suiker. Als je wel eens bij mij op consult bent geweest of mij op Insta volgt weet je dat ik de 80/20 regel aan hou. Maar wel maak ik mijn zoetige hapjes het liefst zelf en zonder meuk. 

Misschien is het even wennen als een echte zoetekauw en veel suiker gewent bent, maar zodra je de smaak te pakken hebt krijg je steeds minder behoefte. Dus ga lekker aan de slag en maak natuurlijke (h)eerlijke gezoete baksels zelf!

Hieronder vind ik je lekkere #soulfood, #meukvrije gezonde pepernoten (eigenlijk zijn het kruidnoten maar ik zeg zelf altijd pepernoten ; ) ) met dadels voor tijdens de feestdagen… Geniet! 

Dit gerecht is:

100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde geraffineerde suikers

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor 50 pepernootjes

Toppings (optioneel)

Benodigdheden

Vergiet
Blender of keukenmachine
Bakplaat met bakpapier

Bereiding

 1. Week de dadels 15 min in warm water. 
 2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 3. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
 4. Laat de kokosolie smelten en voeg de kokosolie toe.
 5. Laat de dadels uitlekken in een vergiet en snijd ze in stukjes.
 6. Doe ze samen met een scheutje water in de blender en mix ze fijn. 
 7. Meng de dadelpasta en alle andere ingrediënten goed door elkaar
 8. Kneed het tot een samenhangend geheel.
 9. Maak kleine bolletjes, leg ze op een bakplaat en druk ze lichtjes aan. (Rollen gaat soms iets lastiger wanneer je speltmeel gebruikt omdat het minder gluten bevat. Het is dan makkelijker om plukjes van het deeg te pakken en de pepernoten in vorm te kneden.)
 10. Bak ze in circa 15 minuten gaar. Controleer tussendoor iedere oven is weer net anders.
 11. Laat afkoelen (dan worden ze lekker knapperig) versier eventueel en enjoy!

Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!

Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!

Laat je me weten wat je van deze healthy pepernoten vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!

Liefs, Lot

Geef een reactie