Recept: springrolls met garnalen maken
In januari kwam ik terug van mijn reis naar Bali, waar ik verliefd werd op de levendige smaken van de Indonesische keuken. Een van mijn favoriete ontdekkingen tijdens mijn verblijf was het genot van verse springrolls gevuld met sappige garnalen en knapperige groenten, geserveerd met een verrukkelijke zelfgemaakte pindasaus.
Laat me je meenemen in mijn versie van de exotische aroma’s en verrukkelijke smaken van dit heerlijke gerecht, rechtstreeks van de eettafels van Bali naar jouw eigen keuken.
Dit gerecht is:
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde geraffineerde suikers
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten: 10 rolls – 2 personen
Voor de springrolls:
- 10 rijstvellen
- 200 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 komkommer, julienne gesneden
- 1 rode paprika, julienne gesneden
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 kopje taugé
- Verse korianderblaadjes
- Verse muntblaadjes
Voor de pindasaus:
- 1/4 kopje pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel ahornsiroop of rauwe honing
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Een snufje chilivlokken (optioneel)
- Water, indien nodig om de saus te verdunnen
Benodigdheden springrolls
Koekenpan
Bord
Serveerschaal
Instructies:
1. Bereid de vullingen voor:
- Week de rijstvellen één voor één in warm water volgens de instructies op de verpakking, tot ze zacht zijn. Leg ze op een vochtige theedoek om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
- Bak de garnalen in een pan met wat olie tot ze gaar en roze zijn.
2. Vul de springrolls:
- Leg een geweekt rijstvel op een schoon werkoppervlak.
- Leg wat van elk van de groenten, garnalen en verse kruiden in het midden van het rijstvel.
- Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op.
- Herhaal dit proces met de resterende ingrediënten.
3. Maak de pindasaus:
- Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een kom en roer goed door elkaar tot een gladde saus ontstaat. Voeg indien nodig wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
4. Serveer:
- Serveer de springrolls met de zelfgemaakte pindasaus als dip.
- Garneer eventueel met extra gehakte pinda’s, sesamzaadjes of verse kruiden.
Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!
Deze springrolls zijn een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is als lichte maaltijd of als snack. De zelfgemaakte pindasaus voegt een heerlijke smaak toe en maakt het gerecht helemaal af. Eet smakelijk!
Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!
Laat je me weten wat je van deze healthy vega springrolls met garnalen vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!
Liefs, Lot