Recept Maya’s eerste taart: raw vegan-kokos mango
Het begon allemaal toen mijn lieve vriendin Jara, moeder van de schattige Maya, mij vroeg voor inspiratie voor haar allereerste verjaardagstaart. Hoe bijzonder! Met een passie voor gezonde gerechten en een liefde voor het creëren van smaakvolle traktaties, wist ik meteen dat het deze taart zou worden: raw vegan kokos-mango taart
Dit gerecht is:
100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde geraffineerde suikers
Bereidingstijd: 45 minuten + 4 uur opstijfen
Ingrediënten: 8 tot 10 stukken
Voor de korst:
- 1 kopje dadels, ontpit
- 1 kopje ongezoete kokosvlokken
- Een snufje zeezout
Voor de eerste laag (kokos):
- 1 kopje rauwe cashewnoten, minstens 4 uur geweekt en afgegoten
- 1/2 kopje kokosmelk
- 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel)
- 1/4 kopje kokosolie, gesmolten
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de tweede laag (mango):
- 2 rijpe mango’s, geschild en in blokjes gesneden
- 1 kopje rauwe cashewnoten, minstens 4 uur geweekt en afgegoten
- 1/2 kopje kokosmelk
- 2 eetlepels ahornsiroop (optioneel, afhankelijk van de zoetheid van de mango’s)
- 1/4 kopje kokosolie, gesmolten
- Een snufje zout
Toppings (optioneel)
- Extra stukjes mango
- Kokosvlokken
- Optie: eetbare bloemen voor extra feestelijkheid
Benodigdheden raw vegan kokos-mango taart
Blender of keukenmachine
Taartvorm
Spatels
Ruimte in je koelkast 😉
Bereiding
Bereid de korst voor:
- Plaats de dadels, kokosvlokken en een snufje zeezout in een keukenmachine of blender.
- Mix tot alles goed gemengd is en de textuur plakkerig is.
- Bekleed de bodem van een taartvorm met het mengsel en druk stevig aan. Zet het in de koelkast terwijl je de vullingen maakt.
Bereid de eerste laag (kokos) voor:
- laats alle ingrediënten voor de kokosvulling in een blender of keukenmachine.
- Mix tot een glad mengsel is verkregen. Proef en voeg indien nodig extra ahornsiroop toe voor zoetheid.
- Giet de helft van het kokos-mengsel over de korst in de taartvorm.
Bereid de tweede laag (mango) voor:
- Plaats alle ingrediënten voor de mango-vulling in een blender of keukenmachine.
- Mix tot een glad mengsel is verkregen. Proef en voeg indien nodig extra ahornsiroop toe voor zoetheid.
- Giet de helft van het mangomengsel over de kokos-vulling in de taartvorm.
Decoreer de taart:
- Versier de bovenkant van de taart met extra stukjes mango en kokosvlokken. Voeg voor extra feestelijkheid eetbare bloemen toe als je die hebt.
Laat de taart opstijven:
- Zet de taart in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven, bij voorkeur ’s nachts, zodat de vullingen stevig worden.
- Na 4 uur is de taart klaar! Snijd hem mooie punten en serveer op een feestelijk bord.
Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!
Tip: wil je sneller klaar zijn? Maak dan 1 grote laag ipv 2 verschillende kleuren.
Tip: heb je over? Vries het in en je hebt in een handomdraai een heerlijke taart
Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!
Laat je me weten wat je van deze healthy raw vegan taart vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!
Liefs, Lot