Psoriasis Natuurlijk Genezen: 5 Essentiële Stappen voor een Gezonde Huid

Vandaag wil ik het hebben over een veelvoorkomend huidprobleem waar velen van jullie misschien mee te maken hebben: psoriasis. Maar nog belangrijker: hoe kun je psoriasis natuurlijk genezen. Zelf ken ik de struggels ik ben hier als orthomoleculair therapeut en ervaringsdeskundige om je te laten zien dat er natuurlijke manieren zijn om jouw huid te genezen en weer te laten stralen.

In deze blog ga ik 5 essentiële stappen met je delen die je kunt nemen om psoriasis op een natuurlijke manier te bestrijden. Dus laten we beginnen!

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een meest voorkomende, chronische auto-immuunziekte die de huid aantast.

Kenmerken van psoriasis

Je herkent het aan de rode, schilferige plekken die vaak jeuken en pijnlijk kunnen zijn.

Hoe ontstaat psoriasis?

Deze aandoening ontstaat wanneer het immuunsysteem de huidcellen onbedoeld aanvalt, waardoor een snellere groei en opeenhoping van huidcellen ontstaat.

Kun je wat aan psoriasis doen?

Ja dat kan zeker! Factoren zoals genetica, stress en omgevingsinvloeden een rol spelen. Gelukkig zijn er natuurlijke benaderingen beschikbaar om de symptomen te verlichten en de huid te genezen. Lees hier onder mijn 5 essentiële stappen: psoriasis natuurlijk genezen.

Wat komt psoriasis je vertellen?

Aller eerst ben ik van mening dat een ziekte/klacht of aandoening je altijd iets op dieper niveau komt vertellen. Soms niet altijd leuk om te horen, maar als jij wel zo ver bent is dat super mooi. Want dat zet je in beweging en zorgt ervoor dat je van je klachten af komt.

Stap 1: Aanvullen met superkrachtige supplementen

Om jouw lichaam te ondersteunen bij het genezen van psoriasis, is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Omega 3-vetzuren en vitamine D zijn hierbij absolute helden. Omega 3-vetzuren, te vinden in visolie of chiazaad, helpen ontstekingen te verminderen en de huid te kalmeren. Vitamine D, verkrijgbaar in supplementvorm, ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij een gezonde huidvernieuwing.

Zelf slik het in mijn basis suppletie en raad ik jou dat ook aan!

Omega 3

Dosering: 2 capsules per dag. Dit mag bij het ontbijt ingenomen worden.

Vitamine D

Dosering: 2 softgels per dag. Dit mag bij het ontbijt ingenomen worden.

Ga je deze supplementen bestellen? Ik heb een fijne kortingscode bij  Vitakruid & Vitals.

Code: charlotteanne10 voor 10% korting

Wat ook heel fijn is om te kijken waar jou tekorten liggen. Misschien kom je wel meer vitamine en mineralen te kort. Waar doe je dit? Dit kan bij mij in de praktijk. Klik hier.

Wil je samen met mij sparren? Dat kan ook. Plan dan hier een gratis kennismakingsgesprek in!

Stap 2: Duik in de magie van Dode Zeezout en zonneschijn

Het is tijd om een duik te nemen in de wereld van ontspanning en helende eigenschappen. Dode Zeezoutbaden zijn geweldig voor het verminderen van ontstekingen en het verzachten van psoriasisplekken. Dit in combinatie met wat zonneschijn werkt voor mij echt super.

Dus dat word een vakantie boeken haha!

Let op met wat je op je huid smeert, want je huid is immers een spons en neemt alles op. Ik gebruik daarom zonnebrand en huidverzorgingsporducten van Loïs Lee en Loïs + Day. Ook hier mag ik 10% korting aanbieden met de code: charlotteanne10

Zonlicht bevat vitamine D en helpt bij het genezen van de huid, maar overdrijf niet, want te veel zon (en dan bedoel ik vooral verbranden) kan schadelijk zijn.

Geen tijd voor vakantie? Kijk dan eens voor een dagje sauna of zoutbaden.

Wat in de zomertijden wel heel mooi kan is 1x per week een duik en de zee. Heel gezond en zelf vind ik dit heeeerlijk om te doen!

Stap 3: Ontdek voedingsintoleranties en zeg vaarwel tegen gluten

Soms kunnen bepaalde voedingsmiddelen de oorzaak zijn van jouw psoriasisproblemen. Een voedingsintolerantietest kan je inzicht geven in welke voedingsmiddelen mogelijk problematisch zijn voor jouw huid.

Gluten is een veelvoorkomende trigger bij psoriasis, dus het is de moeite waard om eens te proberen om glutenvrij te eten. Verruil tarwe voor heerlijke alternatieven zoals quinoa, boekweit en amaranth. Je zult versteld staan van de positieve effecten!

Tip: probeer dit minimaal 3 maanden consequent uit. Anders kan je geen goed beeld vormen of dit voor jou werkt. Wil je het liever testen met een intolerantie test? Plan dan een afspraak bij mij in. Dan gaan we samen aan de slag.

Stap 4: Geef je lever wat liefde

Wist je dat een gezonde lever essentieel is voor een stralende huid?

Jouw lever is verantwoordelijk voor het ontgiften van het lichaam. Ondersteun je lever door het eten van voedingsmiddelen zoals broccoli, spruitjes en kurkuma. Deze voedingsmiddelen bevatten antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die de lever gezond houden en daarmee bijdragen aan een gezonde huid.

Wat ik zelf altijd doe is ieder half jaar een kuur om mijn lever wat extra liefde tegen.

Wanneer? In het voorjaar en het najaar. Zo leef je met de seizoenen mee :).

Mariadistel (lever)kuurtje Van Vitakruid:

Begindosering:

  • 2 x daags 3 druppels in een glas water vóór het eten.
  • Elke week doe je er 2 druppels bij.
  • Eindig met 2 x 10 druppels.

Flesje leeg = stoppen en geen nieuwe kopen. Het is gewoon 1 kuurtje om je lever, galwegen en huid een boost te geven zodat het ontgiften beter gaat en de afvalstoffen/schadelijke hormonen beter worden afgebroken!

Stap 5: Laat afvalstoffen het lichaam verlaten en herstel je darmflora

Een gezonde darmflora speelt een grote rol bij het behoud van een stralende huid en zo psoriais natuurlijk genezen.

Probeer voedingsmiddelen te vermijden die de darmgezondheid negatief beïnvloeden, zoals suiker en bewerkte voedingsmiddelen. In plaats daarvan, focus je op vezelrijke voeding, zoals groenten, fruit en volle granen. Bovendien kan het nemen van probiotica helpen om het evenwicht van goede bacteriën in je darmen te herstellen.

Wist je dat je per dag minimaal 400 gram groenten wilt eten? Dit red je makkelijk met salades, soepjes en smoothies. Ik heb hier een heel smoothie e-book van gemaakt.

Daarnaast is het belangrijk om de celdeling en huidvernieuwing te reguleren. Normaal gesproken duurt het ongeveer 28 dagen voordat de huidcellen zich vernieuwen. Bij psoriasis is deze cyclus verstoord, waardoor er opeenhoping van dode huidcellen ontstaat.

Gelukkig kun je dit proces ondersteunen met de juiste voeding en supplementen, zoals omega 3-vetzuren en vitamine D, die we eerder hebben besproken.

Bonus tip: psoriasis natuurlijk genezen

Als orthomoleculair therapeut wil ik ook benadrukken dat je levensstijl en stressmanagement een grote impact hebben op je huidgezondheid. Stress kan namelijk psoriasisklachten verergeren. Zorg dus voor voldoende ontspanning en maak tijd vrij voor selfcare dagen (dagje strand of sauna) die je stressniveau verlagen, zoals yoga, meditatie of een ontspannend bad.

Conclusie:

Ik hoop dat deze 5 essentiële stappen je hebben geïnspireerd om op een natuurlijke manier jouw psoriasis te genezen en een stralende huid terug te krijgen. Onthoud dat het tijd kost en dat niet elke methode voor iedereen hetzelfde werkt. Luister naar je lichaam en geef het de liefdevolle zorg die het verdient. Je bent het waard en ook jij bent mooi zoals je bent.

Ga zo door, wees geduldig en geef niet op. Psoriasis natuurlijk genezen is mogelijk en jij hebt de kracht om dit te bereiken. Als ik het kan kan jij het ook!

Vergeet niet om altijd met een professional te praten en advies in te winnen voordat je grote veranderingen aanbrengt in je dieet of levensstijl. Je bent bij mij altijd welkom!

Laten we samen streven naar een gezonde, stralende huid en het zelfvertrouwen dat daarbij hoort. Je verdient het om je prachtig te voelen, zowel van binnen als van buiten.

psoriasis natuurlijk genezen
psoriasis natuurlijk genezen
psoriasis natuurlijk genezen

Succes en liefs,

Charlotte Anne

Orthomoleculair therapeut

Meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Of volg mij via Intagram voor dagelijkse inspriatie en tips!

Natuurlijk blaasontsteking bestrijden en voorkomen. Tips van een orthomoleculair therapeut voor een gezonde blaas.
Bronnen:

1. Indian J Dermatol, 2014; 59: 456–9
2. BMJ, 2015; 350: h1269; Altern Med Rev, 2007; 12: 319–30
3. Altern Med Rev, 2007; 12: 319–30
4. J Am Acad Dermatol, 2014; 71: 350–8
5. Dermatology, 2015; 230: 156–60; Br J Dermatol, 2000; 142: 44–51
6. J Am Acad Dermatol, 2014; 71: 561–9
7. Rev Endocr Metab Disord, 2017; 18: 195–205
8. Br J Dermatol, 1996; 134: 1070–8
9. J Am Acad Dermatol, 1993; 29: 438–42
10. Trop Med Int Health, 1996; 1: 505–9
11. Am J Ther, 2005; 12: 398–406

Geef een reactie