Visie

Het is mijn missie om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Één waarin ze zich fit en gelukkig voelen. Dat kan iedereen bereiken door te leren voelen wat jij nodig hebt om te kunnen leven vanuit jouw ware kern. Voeding kan namelijk veel voor je doen! 

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen Soulfood; voeding dat je lichaam echt voedt en je dichter bij jezelf brengt. Door op deze manier te eten voed je je lichaam in plaats van je ego/mind. Dit maakt het zoveel makkelijker je leven te leven vanuit jouw ware unieke kern.

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” ~ Hippocrates

Wat betekent de term ‘orthomoleculair’? De term werd voor het eerst gebruikt in 1968. Het is afgeleid van het Griekse woord orthos, dat ‘juist, recht of gezond’ betekent. Het woord moleculair, dat ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’ betekent.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is dat een aandoening eerder zal genezen wanneer de concentraties vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam in de juiste verhouding aanwezig zijn.

Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is. Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Ook wat betreft voedingsstoffen is dit voor iedereen anders. 

Uiteraard is gezonde voeding voor iedereen de basis, maar het kan zo zijn dat iemand bijvoorbeeld te kampen heeft met een allergie of intolerantie. Het is dan van belang daar de voeding op aan te passen. Of wanneer iemand bijvoorbeeld veel stress ervaart, heb je veel meer behoefte aan magnesium dan iemand die minder last heeft van stress. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. 

Vooral rondom bepaalde klachten is het belangrijk om specifiek te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft. Hierbij wordt gekeken naar het totale plaatje zoals voeding, leefstijl, ontspanning en suppletie.

Als jij je hierin herkent kun je contact met mij opnemen!