My story

Mijn verhaal 

Word je Lotte of Charlotte genoemd?

Je mag me Lotte noemen. Zo word ik eigenlijk mijn hele leven al genoemd. Mijn hele naam is Charlotte Anne, maar ik word sinds ik mij kan herinneren al Lotte genomend.

  • Geboren in 1998
  • Opgegroeid in Alphen aan den Rijn, Leiderdorp, maar ook in Amsterdam en Malta gewoond.
  • Afgestudeerd in 2018 als medewerker maatschappelijke zorg
  • 3,5 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt
  • In 2020 de deuren van mijn praktijk Charlotte Anne geopend
  • Afgestudeerd in 2021 als orthomoleculair therapeut

Mijn jeugd

Toen ik heel jong was had ik al een brede interesse in voeding, het milieu, dieren en de wereld ontdekken. Ik weet nog wel dat ik vroeger spreekbeurten hield over Coeliakie (omdat mijn zusje dit heeft), verschillende reizen die ik met mijn familie maakte en de bio-industrie (vee-industrie). Later toen ik een opleiding deed om maatschappelijk zorgverlener te worden werden dit onderwerpen als vrouwenbesnijdenis, de doodstraf en wat doet suiker met je lichaam.

Ik kan wel zeggen dat ik dit vanuit huis heb meegekregen, ook al heb ik zeker toen ik jong was het wel bekende AVG-tje gegeten haha. Mijn liefde voor gezondheid is in mijn puberjaren een beetje weggeëbd. Ik ging liever uit, at ook zeker met enige regelmaat bij de Mac en ben zo dus even uit koers geraakt. 

Tot ik op een punt kwam dat ik niet anders kon dan mijn gezondheid eens goed onder de loep te nemen (dit verhaal kan je onder mijn huidklachten lezen). Mijn gezondheid reis heeft niet altijd als iets leuk en positief gevoeld, maar nu kan ik er alleen maar met heel veel liefde en positiviteit op terug kijken.

En zo heb ik van mijn passie mijn gezondheid kunnen maken.

altijd al gek op eten geweest

Mijn huidklachten

Op mijn 15de kreeg ik plotseling last van eczeem plekjes op mijn elleboog. Deze werden groter en groter en toen ik meer plekjes over mijn lichaam kreeg besloot ik naar de huisarts te gaan. Daar kreeg ik de diagnose psoriasis (een auto-immuunziekte), waar ik mee zou moeten leren leven. Hormoon zalfjes zouden mij helpen het onder controle te houden. 

Al deze zalfjes werkten niet en met de jaren bleven de plekjes komen en gaan. In de zomer werd het altijd een stuk minder door de zon en de zee. Maar ook dan ging het nooit helemaal weg. Ik voelde mij daar erg ongemakkelijk over, soms schaamde ik mezelf en probeerde ik het zoveel mogelijk te verbergen.

In 2019 was het op z’n ergst door veel stress, onregelmatig werken en een ongezond leefpatroon. Dit zorgde ervoor dat ik steeds onzekerder werd en niet lekker in mijn vel zat. 

Eind 2019 besloot ik het roer om te gooien en mijn hart te gaan volgen. Zelf had ik altijd last van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (zoals je hierboven al kan lezen) die niet goed geplaatst konden worden. Na een lange zoektocht en jaren de oplossingen buiten mijzelf te zoeken, heb ik dit weten om te buigen! 

Nu durf ik mezelf aan te kijken en is er een wereld voor mij opengegaan. Door middel van mijn levensstijl om te gooien (denk aan voeding, beweging, maar ook mijn mental health) ben ik mijn psoriasis aan het helen. Dat gaat zo goed dat ik graag zoveel mogelijk andere mensen met hun vage klachten wil helpen.

Nu ben ik nog steeds onwijs dankbaar dat ik mijzelf in de spiegel heb aangekeken en de keuze heb gemaakt voor wat mij gelukkig maakt.

in mijn burn-out 2019
2020
2022

De start van m’n website/bedrijf

mama <3

Als jullie het zo lezen dan is het voor jou vast geen verrassing dat voeding nogal een big deal is in mijn leven. Ik begon in 2019 samen te werken met mijn lieve moeder Helen Adriana. Ik hielp (en doe dit nog steeds met heeel veel plezier) met de begeleiding van de healhuasca ceremonies. Tijdens het voortraject begeleid ik de deelnemers en vertel ik ze alle ins & outs van het tyramine vrije dieet die je voor een ceremonie volgt. Daarbij kookte ik veel en graag en deelde ik mijn creaties via mijn instagram account, waar ik zoveel leuke reacties op kreeg. Nu ruim 2 jaar verder (en een schop onder mijn kont van mijn moeder – dat ik gewoon moest beginnen) is dit zo gegroeid en deel ik ook om mijn website recepten, blogs en een winkel te vinden is (met onder andere e-books en deze fijne waterfilter). Zo fijn dat ik mensen een stukje op weg kon helpen door mijn tips, tricks, adviezen en het delen van mijn eigen lifestyle.

Charlotte Anne

Sinds 2021 is het echt officieel. Ik heb de deuren van mijn praktijk Charlotte Anne als Orthomoleculair Therapeut geopend!

Ondertussen heb ik al veel mensen mogen begeleiden. Mensen met o.a. “vage” klachten (zoals vermoeidheid, huidproblemen; acne, eczeem, psoriasis, hormonale klachten; pcos, pms, moodswings, uitblijvende/onregelmatige menstruatie en darmklachten en spijsverteringsproblemen; pds, voeidngsintoleranties) of mensen die begeleiding zochten naar een gezondere levensstijl.

Er valt namelijk met een gezond en gevarieerd eetpatroon, voldoende nachtrust, beweging en stressreductie zoveel winst te behalen!

Ik hoop zoveel mogelijk mensen te inspireren om met hun eigen gezonde levensstijl aan de slag te gaan. Omdat ik zelf heb ervaren wat een ongezonde levensstijl met je lichaam doet en dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Dit zie ik ook terug bij cliënten en hun succesverhalen.

Van mijn grote passie voor voeding heb ik mijn werk gemaakt. Wil je ook je klachten ombuigen naar kracht en energie? Bekijk dan hier mijn aanbod.

Program Reboot

In de lente van 2021 ontmoette ik iemand waarvan ik gelijk wist dat hij een bijzondere rol in mijn leven zou krijgen: Lucas.

We kwamen elkaar tegen in een Natuurdrogisterij de Hazelaar waar wij allebei gingen werken (Lucas werkte hier al en ik zou vanaf mei 2021 consulten draaien in mijn eerste echte praktijkruimte). Al snel kwamen we er achter dat we een gedeelde passie hadden: gezondheid en voeding. Lucas was net bezig met een maand lang volgens het Keto dieet eten om te kijken wat dit met zijn gezondheid en energie deed. Zo kwam al snel de volgende challenge en daagde we elkaar om de beurt uit. 

Zo hebben we een maand vegan, 48 vasten, een maand zonder suiker, een maand geen bewerkt eten onder anderen uitgeprobeerd. Maar 1 daarvan bleef hangen en wilde we graag vaker doen en dat was 48 uur lang vasten. We hebben een heel plan voor ons zelf geschreven en hebben dit 3x gedaan. Beide met mooie resultaten en zo is Program Reboot ontstaan.

Met dit online programma willen we mensen bewust maken van wat ze eten, hoe ze eten, hoe ze zich voelen, wat is nu echt gezond, wat werkt voor jou, hoe vast je en heel belangrijk hoe creëer je een gezonde levensstijl. Wij willen jou inspireren om je (nog) meer bewust te worden van je eigen keuzes en je eigen leven. En vervolgens vanuit die bewustwording kunt gaan handelen en op die manier een zo energiek en gezond mogelijk leven voor jezelf en de wereld om je heen creëert. Meer weten? Kijk hier of volg ons op instagram.

still love food

Dat was mijn persoonlijke verhaal, de geschiedenis achter Charlotte Anne. Hier kun je meer lezen over mijn missie en visie waar ik en mijn bedrijf voor staan

Ik hoop dat deze website, mijn e-books en winkel je inspireren om meer uit jezelf te halen, zonder dat je te streng voor jezelf bent. Ik hoop dat het je helpt balans te vinden en dat het je motiveert om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Dat je het kunt gebruiken als handleiding en dat het je een steuntje in de rug geeft. Want alleen jij kan jouw eigen leven leiden. Niemand anders.

                           With love, Lotte