Het geheim achter oilpulling

Het geheim achter oilpulling

Oil pulling klinkt als een nieuwe trend, maar Oil pulling vindt zijn oorsprong in het oude India. Het is eigenlijk een eeuwenoude Ayurvedische remedie. Meerdere wetenschappelijke studies tonen de effectiviteit van oil pulling als ontgiftingstherapie aan. Dus ik dacht “ik maak het jullie een stuk makkelijker en verzamel alle informatie (uit onderzoeken) in een blog”. Want onderzoeken tonen aan dat het gebruik van zuivere oliën die schadelijke bacteriën, schimmels en andere organismen en hun toxinen onttrekken aan de mond, de tanden, het tandvlees, de tong en zelfs de keel. En dat met zo’n simpele tool!

Wetenschappelijke studies: 

Meerdere wetenschappelijke studies tonen de effectiviteit van oil pulling als ontgiftingstherapie aan. Onderzoeken tonen aan dat oil pulling met kokosolie of sesamolie de algehele mondgezondheid in stand kan houden. 

Als je dagelijks oil pulling doet worden er continue microben en hun toxines uit je lichaam verwijderd. Daardoor ondervindt het immuunsysteem minder stress waardoor het lichaam in staat wordt gesteld zichzelf te genezen.Op deze manier kunnen chronische en acute ziekten in het hele lichaam genezen.

Andere voordelen van oil pulling voor de mondgezondheid zijn:

  • Het in stand houden van gezonde tanden en gezond tandvlees
  • Behoud van een frisse adem
  • In goede conditie houden van de lippen, mond en keel
  • Behoud van witte tanden
  • Behoud van een roze tong en tandvlees

Oil pulling – how to:

1. Pas oil pulling toe op een lege maag, of wacht twee uur na de maaltijd. Ik doe het nu first thing als ik ’s ochtends opsta (wel doe ik eerst mijn tong schrapen met mijn tongschraper, meer weten over Loïs Lee? Check dan deze blog)

2. Neem voor het pullen eerst een glas water om goed speeksel te kunnen vormen. Daarna één eetlepel koudgeperste (kokos)olie in je mond, zonder door te slikken. Spoel de olie gedurende 15 tot 20 minuten door je mond. De olie moet langzaam door je mond geduwd en getrokken worden, tussen je tanden door. Om de tijd te doden kook ik water voor de thee, maak ik mezelf klaar voor de dag met een douche/aankleden of snijd ik fruit/groenten voor mijn ochtend smoothie yummm check hier mijn smoothie e-book.

3. Spuug de olie na 15 tot 20 minuten in het toilet uit in de prullenbak. Let op, niet in de afvoer want dan kun je verstoppingen veroorzaken (kokosolie wordt hard). Spoel je mond na met lauwwarm water en klaar ben je!

Als het goed is, is de olie wit tot wit romig van kleur geworden, vanwege de grote hoeveelheid bacteriën die zich in de olie bevindt. 

4. Spoel na afloop je mond goed met lauwwarm water en poets je tanden en tong schoon.

TIPS: 

  • Als je in het begin moeite hebt met de smaak van de olie kun je een druppeltje pepermunt- of kaneelolie toevoegen. Dit geeft ook direct een frissere adem. 
  • Drink na de oil pulling verdeeld over de dag voldoende water, zodat afvalstoffen beter door je lichaam afgevoerd worden.
  • Koop altijd koudgeperste extra virgin kokosolie en/of koudgeperste sesamolie.  
  • Is het ’s ochtends spitsuur thuis? Doe het dan ’s avonds voordat je naar bed gaat. Houd er wel rekening mee dat je 2 uur van tevoren het beste niets meer kunt eten.

Conclusie: Lekker is anders, maar kwaaltjes kunnen binnen één tot twee weken verdwijnen of verminderen. Als je geen kwaaltjes hebt, kun je oil pulling twee keer per week preventief doen. Just give it a try!

Liefs, Lot

2 gedachten over “Het geheim achter oilpulling

Geef een reactie