Levensmissie + visie


Mijn missie

Het is mijn missie om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Één waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen bereiken door te leren voelen wat jij nodig hebt om te kunnen leven vanuit jouw ware kern. Voeding kan namelijk veel voor je doen!  

Op dit platform geef ik daarom een inkijkje in mijn levensstijl, met daarin een hoofdrol voor voeding. Ook kun je mijn visie, werkwijze en diensten vinden. Ik wil jou hiermee inspireren en daarbij wil ik zoveel mogelijk mensen helpen/begeleiden om (nog) bewuster te worden van je eigen keuzes en je eigen leven. Zodat je vervolgens vanuit die bewustwording kunt gaan handelen en op die manier een zo gezond en gelukkig mogelijk leven vrij van klachten voor jezelf en de wereld om je heen creëert.

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” ~ Hippocrates

Mijn levensvisie

Om zelf een zo gezond en gelukkig mogelijk zonder klachten te leven, echt de beste versie van mezelf te zijn richt ik mij op de volgende 5 pilaren. Op basis van die 5 pilaren richt ik mijn leven zo bewust en positief mogelijk in. Dit is iets waar ik dagelijks bij stil sta. En ik hoop jou ermee te inspireren. En met inspireren, bedoel ik ook echt inspireren. Het is niet mijn bedoeling je iets op te leggen. Of mijn ideeën als waarheid te verkondigen. Zie mijn 5 pilaren vooral als een soort van gereedschapskist, waar je uithaalt wat jij nodig hebt en waar je de rest lekker in laat zitten 😉

Bewustwording

Bewust in het leven staan is voor mij key! Ik doe alles zoveel mogelijk met mijn volle aandacht. Elke dag, de ene keer gaat dit beter dan de andere keer. Als het gaat om eten, maar ook als het gaat om de beste versie van mezelf te worden, mijn bedrijf, self care, voor anderen en voor de planeet. 

Bewust omgaan met je denkpatronen is naar mijn idee minstens zo belangrijk. Je kan jezelf een waarheid aanleren door te denken dat je negatieve gedachten volkomen terecht zijn. Maar dat zijn ze meestal niet. Wanneer je veel negatieve gedachten hebt kan je jezelf de vraag stellen: is dit 100% de waarheid? Of is dit een gedachten vanuit oudzeer? Een bepaald patroon? Bekritiseer ik mezelf? Zo ja, laat het dan los. Je hoeft er niet altijd iets mee te doen. We hebben elke dag zoveel gedachten. Soms zijn ze waar, soms niet. Soms zijn ze belangrijk, soms niet. Het mooie daaraan? Je kunt zelf kiezen welke je uiteindelijk volgt en welke je loslaat. 

Ik kies zoveel mogelijk voor mijn positieve gedachten. Ik geloof namelijk dat je aantrekt waarop je je focust, dus dan kan dat maar beter positief zijn, toch?

Op die manier creëer je een positieve gevoel en sta je gelukkiger in het leven. Zo werkt het voor mij in ieder geval.

Wat voor mij ook erg belangrijk is: kwetsbaar durven zijn, ook alles toestaan wat minder fijn aan het leven is. Ik probeer continu met beide benen op de grond te blijven staan en oprecht te zijn over de dingen die ik moeilijk vind en mezelf hierover uit te spreken. 

Het is echt belangrijk om toe te staan wat minder goed gaat. Dit hoef je niet weg te stoppen of je ogen voor te sluiten. Het leven is niet perfect. Dat hoeft gelukkig ook niet. Ik voel me ook wel eens rot, boos, overweldigd of verdrietig. Allemaal gevoelens die er gewoon mogen zijn. Juist door die mindere momenten toe te staan, lukt het me uiteindelijk beter om te relativeren en nog meer te genieten van al het moois om mij heen. Je hebt altijd een keuze. 

Blijven hangen/ blijven lijden of kies je ervoor om je te focussen op het positieve in mijn leven?

Ontspanning

Als je constant ‘AAN’ staat of in de 6e versnelling zit, raakt je lichaam uiteindelijk uit balans. Altijd paraat staan, betekent overleven. En overleven is stress voor je lichaam. Omdat de gezondheid van je lichaam zo in verbinding staat met je mentale health, vind ik het belangrijk om te zorgen voor de nodige ontspanning. Zo laad ik weer even helemaal op. Hoe ik ontspan, deel ik in mijn blogs of op instagram.

Soul food = happy mood

Er is niet één manier om gezond te eten. Iedereen is uniek, heeft andere cravings, behoeftes en gewoontes. Elk lichaam anders en dat maakt dat het per persoon totaal kan verschillen wat je nodig hebt. Met de jaren heb ik mijn eigen visie op voeding ontwikkeld. Op basis van mijn opvoeding en de ontwikkelingen in de voedingsindustrie, mijn opleiding en eigen ervaring heb ik een eigen mening gecreëerd.

Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Juist niet. Hoe puurder het eten (soul food), hoe beter. Dat is wat ik zo graag wil delen met jullie. Ik zeg niet dat mijn visie de enige waarheid is, maar dit is wel dé manier van eten en leven die mij zo gelukkig maakt.Mijn voedingspatroon bestaat uit bijna helemaal uit plantaardig eten. Als hoofdingrediënt kies ik groente en/of fruit, en ik voeg zo min mogelijk dierlijke producten toe. Ik voel me hier fitter bij en ik zie de voordelen voor het milieu. Om dezelfde reden kies ik het liefst voor lokale en seizoensgebonden producten, ook al experimenteer ik zo nu en dan graag met ingrediënten uit andere landen en culturen. Ook ik ben niet perfect, koken blijft mijn passie. Zeker als het op voeding aankomt. Ook eet ik zoveel mogelijk biologisch. Ik wil de biologische landbouw supporten en denk dat chemische bestrijdingsmiddelen simpelweg niet goed zijn voor de natuur en onze eigen gezondheid.

Selflove

Selflove is wat mij betreft essentieel voor een gelukkig en gezonde lifestyle. Je bent en voelt je op je allermooist als je je lijf goed verzorgt. Dit begint allemaal met accepteren en waarderen hoe je eruitziet. Je bent zó mooi! Echt. Kijk eens goed naar jezelf! Zelfs de dingen die jij niet goed genoeg aan jezelf vindt, zijn fantastisch. Trust me. Een positieve kijk op je lichaam is de belangrijkste verzorging.

Dat waren ze, de factoren waar ik en mijn bedrijf voor staan. Ze houden me gelukkig en gezond en helpen me in mijn streven naar de beste versie van mezelf. Mijn visie verandert iedere dag door de kennis die ik opdoe en door wat ik meemaak, maar dat wat hierboven staat, dat is de basis. Dat zal voor mij voor altijd de fundering zijn waar ik op zal bouwen.

Beweging

Jarenlang kon je mij 3x per week vinden op het korfbalveld. Nu sport ik zo’n drie keer per week intensief door middel van een home-workout, boksen. Maar datzelfde effect heeft bewegen in een minder intensieve vorm. Wandelen, yoga, stretchen en dansen: I love it! Ik kijk hierbij goed naar hoe ik me voel en waar ik in mijn maancyclus zit. Sporten heeft een positieve invloed op mijn gezondheid, mijn zelfvertrouwen, mijn focus en zorgt ervoor dat ik in mijn lijf kan zakken bij onrust. Voldoende beweging is belangrijk om je goed te voelen, maar wees vooral niet te streng bent voor jezelf. Kijk niet naar wat een ander doet en stel je eigen doelen.

Tot slot

Dat waren ze, de factoren waar ik en mijn bedrijf voor staan. Ze houden me gelukkig en gezond en helpen me in mijn streven naar de beste versie van mezelf. Mijn visie verandert iedere dag door de kennis die ik opdoe en door wat ik meemaak, maar dat wat hierboven staat, dat is de basis. Dat zal voor mij voor altijd de fundering zijn waar ik op zal bouwen.

Ook ik doe het nog niet altijd 100% goed, maar het begint allemaal met bewustzijn. Daar ben ik van overtuigd. En vervolgens beïnvloeden we met iedere stap in de juiste richting de toekomst van onze planeet op een positieve manier. Een fijne gedachte!

Ik hoop dat deze website, mijn e-books en winkel je inspireren om meer uit jezelf te halen, zonder dat je te streng voor jezelf bent. Ik hoop dat het je helpt balans te vinden en dat het je motiveert om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Dat je het kunt gebruiken als handleiding en dat het je een steuntje in de rug geeft. Want alleen jij kan jouw eigen leven leiden. Niemand anders.

                           With love,

Lotte