Hormoon proof koffie

Hoe maak ik hormoonproof koffie?

Ik was zelf echt gek koffie, ik kon echt 3 kopjes voor mijn ontbijt drinken. Maar mijn hormonen zijn niet echt dol op de adrenaline rush die ze er van krijgt. Ik voel me echt mega opgejaagd als ik mijn koffie niet hormoon proof maak. Gelukkig denk ik graag in oplossingen en wat wel kan: hormoonproof collageen koffie!

Als we ons bed uit rollen drinken we vaak als eerst een kop koffie. Het is een vastgeroeste gewoonte maar dat betekent niet dat dit het beste voor je is. Koffie drinken op een lege maag is niet altijd een goed idee. Lees verder voor de oplossing…

Hormoonproof koffie + een heerlijk verwarmend ontbijt

Stap 1: Drink koffie allereerst nooit op nuchtere maag. Je wilt je lichaam eerst voeden. Zie het maar zo: je kan ook niet autorijden zonder eerst te tanken. Het is dus niet oke om koffie te drinken (je gaspedaal indrukken) zonder dat er brandstof in je tank zit (of wel een goed ontbijt). Bulletproof koffie kan wel, maar dat is weer een ander verhaal.

Stap 2: Zet een lekker bakje koffie. Doe er 1 schep collageen poeder (eiwitten) in.

Stap 3: Voeg 100 ml opgeschuimde plantaardige melk of biologische koemelk (goede vetten) en eventueel een heel klein mini snufje Keltisch zeezout. Goed roeren en genieten maar!

Door deze combi wordt de cafeïne langzamer afgegeven en ga je je niet onrustig(er) voelen!

Blijf je nog steeds onrustig na de koffie? Doe er dan eens specerijen zoals kaneel, cacao en/of kardemom bij of ga echt voor decafé! Je kan ook deze koffie vervangers proberen (dit is geen koffie, maar geeft wel een lekker koffie momentje).

Chikko not Coffe

I Am caps

Tot slot: let ondertussen ook even op je stress level en je ademhaling… lees hier een blog voor meer rust, ontspanning en vol met tips.

Liefs Lot

2 gedachten over “Hormoon proof koffie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.