Herfstige kaki havermout ontbijtje
Zeker in de herst/winter zijn je darmen dol op warme ontbijtjes. Havermout is daar perfect voor. Het geeft je een verwarmend en voldaan gevoel. Je kan op dit ontbijtje de hele ochtend door! Kaki is ook echt mijn favoriete fruit en dit seizoen zijn ze er weer. Dus geniet van al dit heerlijks!
Dit gerecht is:
100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde suikers
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 30 havermout
- 120 ml kokosmelk (of andere plantaardige melk)
- 1 kaki (of ander fruit naar keuze)
- 1 el chiazaad
- 1 el hennepzaad
- optie: 1 dadel (ontpitten en in stukjes gesneden)
- optie: 1 tl maca poeder
Toppings:
- pompoempitten
- 1 tl cacao
- 1 eetlepeltje met notenpasta (pompoenpittenpasta)
Benodigdheden
steelpannetje
Bereiding
1. Voeg in een pan op hoog vuur de haver, melk, dadels (in stukjes gesneden), zaden naar keuze en de kaki (of fruit naar keuze) toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 7 – 10 minuten sudderen, af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.
2. Haal de pan van het vuur verdeel de havermout over de kommen en garneer met je toppings. In dit geval pompoenpitten, notenpasta en cacao toe aan je havermout. Genieten van!
Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!
Tip: bekijk ook dit mokka havermoutpapje

Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!
Laat je me weten wat je van deze heerlijke verwarmende bowl vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!
Liefs, Lot