Green power courgettenoedels
Sinds ik een spiraalsnijder heb gekocht, voeg ik ze overal aan toe. Noodels gemaakt van bijvoorbeeld wortel en courgette. Zo zien mijn salades en pasta’s eruit om door een ringetje te halen. Haha. Doordat ik mijn deegpasta vervang voor deze groenten slieerten is dit noedelgerecht is mega luchtig, maar je zit na de lunch wel lekker vol.
Dit gerecht is:
100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde suikers
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
(Voor 2 personen)
1 rijpe avocado
1/2 citroen
3 tl pesto (klik hier)
1 mespuntje cayennepeper
1 tl kerriepoeder
1 teentje knoflook
2 courgettes
300 g (kastanje-)champignons
kokosolie, om in te bakken
2 el pompoenpitten
2 tl gedroogde tijm
klein handje peterselie
zeezout en zwarte peper
Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!
Benodigdheden
Spiraalsnijder of Spiralfix
Bereiding
- Schil de avocado, snijd hem in stukjes en doe in een kommetje.
- Voeg er vervolgens de pesto, cayennepeper, kerriepoeder, de sap van een halve citroen en een uitgeknepen knoflookteentje aan toe. Prak dit tot een zachte romige massa.
- Was vervolgens de twee courgettes en snijd ze met een spiraalsnijder in de lengte boven een grote kom tot noedels.
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan met kokosolie al omscheppend in 5 min. op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn en het vocht verdampt is. Laat ze daarna afkoelen.
- Roer de pesto-avocadosaus door de courgette, doe de champignons en de overgebleven ingrediënten erbij en hussel alles door elkaar! Heerlijk als lunch of avondmaaltijd.
Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!
Laat je me weten wat je van deze groene powerbowl vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!
Liefs, Lot
1 gedachte over “Green power courgettenoedels”