Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Ik ben gek op bloemkool. Vorig jaar zomer nam mijn beste vriendinnetje mij mee naar een strandtent om daar te eten en toen had ik de lekkerste geroosterde bloemkool ooit op. Sindsdien wilde ik het altijd nog eens graag zelf maken. Nou, here you go! Dit is het recept met de Lot touch. Ik hoop dat jij en je gasten er net zo van gaan geniet als ik dat heb gedaan ; )

Dit gerecht is:

100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde suikers

Bereidingstijd: 20 minuten (baktijd 50 min)

Ingrediënten

(voor 1 bloemkool)

1 middelgrote bloemkool
2 el kokosolie of ghee, zacht
1 el geelwortelpoeder
1 tl zeezout
½  t cayennepeperpoeder, naar wens
½ tl zwarte peper
½ tl gemberpoeder of 1 tl verse
½ tl komijnpoeder
1 el citroensap

Dressing
2 el tahin, gezouten
1 el citroensap
1 teentje knoflook
1 tl honing of ahornsiroop
4 el water

Peterselie en granaatappelpitjes, voor de garnering (optioneel)

Benodigdheden

oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat alvast met wat bakpapier. Snijd de groene bladeren van de bloemkool en was de bloemkool goed af onder de kraan. Meng in een grote kom alle overige ingrediënten door elkaar met een lepel en proef of de marinade op smaak is. Dep vervolgens de bovenkant van de bloemkool door de marinade en masseer met je handen de overige marinade goed over en tussen de bloemkoolroosjes. Leg het geheel met de roosjes naar boven in het midden van de oven (je kan ook de bloemkool in kleine roosjes snijden zoals op de foto). Bak de hele geroosterde bloemkool af in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten. Prik er af en toe in om te kijken of het gaar is. Als het vanbinnen zacht is en de bovenkant is wat donkerder gekleurd dan is ie goed! Maak in de tussentijd de dressing. Snijd de knoflook in hele kleine stukjes, doe vervolgens alle ingrediënten in een kommetje en roer goed. Leg de bloemkool op een mooie schaal en schenk de dressing eroverheen. Hak vervolgens wat peterselie blaadjes fijn en sprenkel het er overheen.

Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!

Laat je me weten wat je van deze heelrijke side dish vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!

Liefs, Lot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.