Easy venkel courgette prutje
Ik heb ook niet altijd even veel zin om super lang in de keuken te staan. Om gezond te eten hoef je ook helemaal niet uren te koken. Vaak kook ik ook met restjes 1. omdat ik eten verspillen zonde vind 2. zo maak ik het voor mezelf super easy om gezond te komen als ik er geen zin in heb. Dit recept is het perfecte voorbeeld, zie het dus als inspiratie. Enjoy!
Dit gerecht is:
100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde suikers
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
Voor 2 personen
1 venkel
1 kleine courgette of 1/2 van een grote
1 boullionblokje
75 gram quinoa
1 handje rozijnen
1 takje munt
2 el olijfolie
kokosolie om in te koken
optie: 6 zongedroogde tomaten
Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!
Benodigdheden
1 wok
1 pan
Bereiding
- Begin met de quinoa te koken zoals op de verpakking staat. Zelf voeg ik er altijd een boullionblokje aan toe (wat kruiden kan ook) om er meer smaak aan te geven.
- Snijd ondertussen de venkel en courgette in blokjes. Verwarm de wok samen met wat kokosolie. Als de wok warm is voeg dan de venkel en courgette toe en wok ze tot het gaar is (4/5 min).
- Nu is het tijd om je bord op te maken. Verdeel de groenten en de gekookte quinoa over twee borden en giet over beide porties quinoa 1el olijfolie.
- Sla de munt plat tussen je handen (zo komt de smaak goed vrij) en verdeel het over de borden samen met de rozijntjes en zongedroogde tomaten.
Eetsmakelijk!!
Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!
Laat je me weten wat je van dit super makkelijke receptje vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!
Liefs, Lot