Easy bake tray recept maken

Easy bake tray recept maken

Dit recept heb ik speciaal uitgeschreven voor de food challenge.

Deze uitdaging is speciaal ontworpen voor iedereen die graag uit zijn of haar culinaire comfortzone stapt, meer variatie in zijn of haar voeding wilt brengen en daarmee de gezondheid van de darmen een enorme boost wil geven. Daarom deel ik graag nog tips en favoriete recept om je een goede kickstart te geven!

Ons lichaam heeft dagelijks minimaal 400 gram groenten en 30 tot 40 gram vezels nodig om optimaal te kunnen functioneren. Deze voedingsstoffen zijn cruciaal voor onze spijsvertering, helpen ons een verzadigd gevoel te geven, en spelen een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten.

Mijn favoriete recept: Bake Tray

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Vegetarisch
Vegan
Vrij van toegevoegde geraffineerde suikers

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 2 porties

Ingrediënten:

  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden (bijv. peterselie of koriander) voor garnering

Benodigdheden bake tray

Oven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de courgette, rode paprika, gele paprika, zoete aardappel en rode ui gelijkmatig over de bakplaat.
  3. Spoel de kikkererwten af onder koud water en dep ze droog met een keukenhanddoek. Voeg ze toe aan de groenten op de bakplaat.
  4. Besprenkel de groenten en kikkererwten met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper naar smaak. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
  5. Bak de groenten en kikkererwten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de groenten zacht zijn en licht gebruind.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat het geheel een paar minuten afkoelen. Garneer met verse kruiden naar keuze.
  7. Serveer de geroosterde groenten en kruidige kikkererwten als bijgerecht, over een bedje van sla, quinoa of bulgur, of dip ze door een bak zelfgemaakte hummus.

Geniet van deze smaakvolle en voedzame bake tray vol met kleurrijke groenten en knapperige kikkererwten!

Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!

Laat je me weten wat je van deze bake tray vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!

Liefs, Lot