DIY: Maak zelf een 100% natuurlijke deodorant in een handomdraai

DIY: Maak zelf een 100% natuurlijke deodorant in een handomdraai

Hier is mijn recept voor een supereenvoudige en snelle manier om je eigen natuurlijke deodorant te maken.

Het gebruik van natuurlijke deodorant is de laatste jaren enorm toegenomen, en niet zonder reden.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe onze hormonen door niet natuurlijke verzorgingsproducten beïnvloed kunnen worden. Veel deodoranten bevatten namelijk chemicaliën die ons lichaam kan absorberen, zoals aluminium en parabenen. Dit kan leiden tot een disbalans in ons hormoonstelsel.

Daarom neem ik jullie mee hoe je zelf 100% natuurlijke deoderant kan maken met slechts 3 ingrediënten!

Onze hormonen spelen een cruciale rol in ons lichaam en zijn verantwoordelijk voor allerlei processen zoals groei, metabolisme, stemming en voortplanting. Wanneer we ons lichaam blootstellen aan schadelijke stoffen, zoals die in deo, kan dit leiden tot een disbalans in ons hormoonstelsel.

Dit kan op zijn beurt weer leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals onvruchtbaarheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Gelukkig zijn er heel veel alternatieven beschikbaar.

Natuurlijke deodoranten bevatten vaak enkel ingrediënten die niet schadelijk zijn voor ons lichaam.

Bovendien zijn deze deodoranten vaak verrijkt met ingrediënten die de natuurlijke balans van ons lichaam ondersteunen, zoals essentiële oliën en vitamines.

Het kiezen van een natuurlijke deodorant is dus niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor ons milieu en een gezondere wereld.

Dus, als je op zoek bent naar een gezonder alternatief voor je huidige deodorant, probeer dan eens een natuurlijke deodorant en geef je hormonen de liefde en steun die ze verdienen!

Meng in een kom:

- 2 el maizena

- 3 eetlepels baking soda

- 4 eetlepels gesmolten kokosolie of sheaboter

Optie: een paar druppels vloeibare vitamine E (Zo is het product langer houdbaar en vitamine E werkt verzorgend voor je huid)

Optie: 10-20 druppels etherische olie (hier gebruikte ik lavendel: dit heeft een ontspannende werking en ruikt heerlijk!)

Natuurlijke deodorant maken doe je zo:

Laat de olie smelten. Giet het mengsel in een glazen of roestvrijstalen bak. Voeg de maizena, baking soda, essentiele olie en vitamine E door de olie. Roer het mengsel goed door en laat het staan ​​totdat het hard wordt. Wist je dat: kokosolie werkt antibacterieel en is zacht voor de huid. Om het te gebruiken, wrijf je gewoon met je vingers en breng je het aan op je huid.

Tip: bewaar in een afsluitbare potje!

Meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Of volg mij via Intagram voor dagelijkse inspriatie en tips!

Geef een reactie