Boerenkool – wortel salade

Boerenkool – wortel salade

Ik ben dol op salades. Ik kan er geen genoeg van krijgen steeds nieuwe combinaties te proberen. Een paar keer per week experimenteer ik met verschillende bladgroenten, ingrediënten en dressings. Soms overdo ik het een beetje door een beetje teveel door elkaar te gebruiken, maar eigenlijk kun je in een salade bijna niks fout doen. Ik gooi alles in een grote kom en hussel het lekker door elkaar heen. Succes verzekerd!

In deze salade gebruik ik wortel een super groente voor een gezonde huid. Als je rimpels wilt voorkomen en je huid in een mooie en glowy wilt houden, dan is de wortel een geschikte groente. In wortel zit namelijk veel vitamine C, die de collageen productie stimuleert. Collageen is een eiwit wat een belangrijk onderdeel vormt in het bindweefsel van het lichaam. Collageen heeft tevens een positieve werking op de elasticiteit en versteviging van de huid. Door de hoeveelheid vitamine A, krijg je ook caroteen binnen. Dit is een oranje-bruin stofje, wat kan bijdragen aan het tinten van je huidskleur.

Wil je extra collageen gebruiken (vanaf je 25 levensjaar maak je dit steeds minder aan) neem dan hier eens een kijkje. Dit is een fijne collageen die ik graag gebruik deze collageen: ik mag 10% korting geven met de kortingscode: charlotteanne10

Dit gerecht is:

100% vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Vrij van toegevoegde suikers

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

(Voor 2 personen)

Voor de salade

Voor de dressing

Benodigdheden

rasp
pan

Bereiding

  • Was alle groenten goed af.
  • Snijd de boerenkool fijn (als je een zakje hebt is dat niet nodig). Last van darmklachten? Wok/stoom dan de boerenkool een paar minuten, rasp de wortels in lange slierten en snijd de komkommer in halve maantjes. Alles mag in een grote kom en voeg vervolgens een scheutje azijn toe en mix de boerenkool, wortel en komkommer goed door elkaar.
  • Doe alle ingrediënten van de dressing bij elkaar en schud goed door elkaar. (Ik doe dit in een weckpot)
  • Bak de tempeh op in wat kokosolie/olijfolie (voeg eventueel wat kruiden toe zoals paprikapoeder/chilipoeder en een beetje zout)
  • De helft van de dressing, hennepzaad en pompoenpitten toe aan de salade
  • Nu is het tijd om je bord gezellig op te maken met de salade, de andere helft van de dressing, de tempeh, rozijnen en de sprouts. Enjoy!
  • Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!

Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!

Laat je me weten wat je van deze heerlijke salade vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!

Liefs, Lot

Geef een reactie