Bloemkoolpizza
Hmmm! Ik ben dol op op comfy food, maar dan wel zo dat het lekker valt, goed te verteren is en ik wel lekker veel groenten binnen krijg! Ik heb er echt een sport van gemaakt om ongezonde gerechten gezond te maken en er heeel veel groenten in te verstoppen. Dit is echt een heerlijke en gezonde pizza. Enjoy it X Lot
Dit gerecht is:
Glutenvrij
Laag in lactose
Vrij van toegevoegde suikers
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
1 persoon (1 pizza)
De bloemkool bodem
1/2 bloemkool
1 ei
50 gr geraspte kaas
Peper en zout
Toppings
4 el tomatensaus/puree
1/2 bol mozzarella
1 tomaat
3/4 champignons
1 tl oregeano
Verse basilicum
Peper en zout
Tip: zelf kook ik graag mijn producten in bij Pit-Pit. Zie linkjes om de producten te zoeken!
Benodigdheden
een pan
oven
keukenmachine of rasp
theedoek
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine.
Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de pan. Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk.
Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.
Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus.
Snij de tomaat en champignon in plakjes en verdeel deze over de bloemkoolpizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de bodem.
Bak de bloemkoolpizza in 5 tot 10 minuten af.
Garneer de bloemkoolpizza met de verse basilicum. Optie: voeg wat pesto toe en enjoy!
Extra tip: (van mijn huisgenoot en lieve vriendin Liza) strooi op het einde nog wat bosui over je pizza.
Wil je meer inspiratie kijk dan bij de andere recepten op mijn website of op mijn Instagram!
Laat je me weten wat je van deze heerlijke en healthy pizza vond? Deel je recept foto via Instagram via #soulfood, #meukvrij, #charlotteanne of tag mij via @charlotteannenl. Enjoy!
Liefs, Lot
Itís hard to come by educated people about this topic, however, you seem like you know what youíre talking about! Thanks